JEU DE BOULES 

Iedereen is wel enigszins bekend met het spel, of heeft het ooit gespeeld. Misschien op een familiedag of op de camping. Bij Golfbaan Martensplek in Tiendeveen is het nu ook mogelijk om jeu de boules te spelen. Wij zijn in het bezit van twee officiële jeu de boules banen. U huurt al een baan inclusief ballen voor € 15,-- per 50 minuten en kunt dan met maximaal 6 personen per baan spelen.

Ook kan men lid worden van Jeu de Boules Vereniging Martensplek. Prijs voor een lidmaatschap van de vereniging is € 30,00 per jaar voor leden van Golfbaan Martensplek exclusief inschrijfgelden / wedstrijden, toernooien en competities.
Voor niet-leden van Golfbaan Martensplek bedraagt het lidmaatschap € 55,00 op jaarbasis exclusief inschrijfgelden / wedstrijden, toernooien en competities.
U kunt met een lidmaatschap het hele jaar onbeperkt gebruik maken van onze banen.
Jeu de boules wordt ook wel “petanque” genoemd, vanwege zijn Franse oorsprong. Petanque is een spel dat al eeuwenlang wordt gespeeld. De Grieken speelden het spel vroeger voornamelijk als krachttraining, waarna de Romeinen het spel vormden tot het behendigheidsspel zoals we het nu kennen. In Nederland spreken we van jeu de boules.

Het spel
Jeu de boules is een erg populair spel en wordt over de gehele wereld gespeeld. Het is dan ook niet vreemd dat het spel op verschillende manieren gespeeld kan worden. Daarbij kan het uitmaken in welk land het wordt gespeeld, maar ook of het in wedstrijdvariant of recreatief wordt gespeeld.
Welke variant van jeu de boules je ook speelt, het is de bedoeling dat de ballen die je gooit, zo dicht mogelijk bij het eerst gegooide (houten) balletje terecht komen. Degene die zijn bal het dichtste bij heeft geworpen, krijgt punten en het team, dat het eerst 13 punten heeft, is winnaar.

Attributen
Je hebt meerdere attributen nodig om jeu de boules te kunnen spelen. Zo heb je één but (houten balletje), en per team meerdere boules (werpballen) nodig. Het team dat zijn boules het dichtst bij de but gooit, wint het spel. Er zijn verschillende manieren waarop men het spel kan spelen. Wanneer je drie verschillende families ziet spelen, dan zie je dat allen er andere regels op na houden. Hoe zit het nu eigenlijk écht met de spelregels?

Wilt u een baan reserveren dan kunt u contact opnemen met receptie@martensplek.nl of telefonisch via 0528-331558.
Voor een jaarlidmaatschap kunt u gebruik maken van het aanmeldingsformulier.
Wij zijn gevestigd aan de Haarweg 22 in Tiendeveen.