OPEN DAGEN 

Op Golfbaan Martensplek worden gratis golfdemonstraties aangeboden en begeleiden onze golfpro's en golfmentoren de te spelen oefenprogramma’s pitchen, chippen en putten. De Open Dagen vinden plaats op:

  • Zondag 24 september, 14.00 uur

  • Zaterdag 28 oktober,14.00 uur

Wanneer u wilt deelnemen aan één van deze dagen, wilt u zich dan vooraf aanmelden. U kunt dit doen door een e-mail te sturen naar receptie@martensplek.nl of te bellen naar 0528-331558.

Golfbaan Martensplek heeft het geluk hulp te krijgen van ervaren golfers van onze golfclub. Zij hebben zich beschikbaar gesteld als mentor voor begeleiding van startende golfers.

Gemotiveerde deelnemers aan de Open Dagen op Golfbaan Martensplek bieden wij een voucher aan voor een gratis Golf Try-out. De Golf Try-out is bedoeld voor een groep van 2-4 startende golfers, die onder begeleiding van een mentor oefenprogramma’s pitchen, chippen en putten uitvoeren en daarna een par-3-ronde met scorekaart lopen.

Onze PGA-Pro heeft de leiding en zet zich in voor onze club met een speciaal programma voor de startende golfer. Een laagdrempelige instap wordt aangeboden, zie Starten met Golf.

FRÉDERIQUE EVERS MAAKT GOEDE STAPPEN NA ZOMERBREAK

De eerste wedstrijd voor Fréderique na een korte break in de zomer was de Zeewolde Cup eind augustus. Ze begon sterk over de eerste negen holes met +3 en twee birdies op par 5 holes. Helaas kon ze het niet vasthouden door een paar drie putjes en ze sloot de laatste hole niet goed af. Met een goed gevoel over de eerste 9 holes nam ze haar leerpunten mee ter voorbereiding op de volgende wedstrijd.

De tweede wedstrijd voor Fréderique in de tweede helft van het seizoen was begin september op de Dutch Kids Tour in Wassenaar. Frederique begon erg sterk door gelijk een par te maken op de eerste hole. De volgende drie holes moest ze een bogey accepteren. Ze bleef rustig en haar eigen gameplan spelen. Het resultaat was dat ze de volgende 6 holes achter elkaar par kon spelen. Helaas werd op hole 11 de bal in de greenbunker geslagen. Dit keer kon Fréderique uit de harde bunker de bal niet ver genoeg op de green krijgen. Ze kwam met een bogey van deze hole. Door een foute swing maakte ze het zichzelf erg moeilijk, waardoor op hole 12 een triple bogey moest worden genoteerd. Ze liet zich niet van de wijs brengen en begon op hole 13 sterk door met de driver de bal ver op de fairway neer te leggen. Ze besloot om deze par 5 vanuit vertrouwen te spelen. Ze wist de tweede slag met haar houtje keurig ver en tegen de green aan te leggen. Helaas was haar chip technisch minder goed uitgevoerd waardoor haar birdie kans uiteindelijk een par werd. De laatste holes bleef Fréderique stabiel spelen. Het was genoeg om met 4 slagen voorsprong de winst zeker te stellen.

Fréderique mag zich komend weekeinde meten met de tourspeelsters van de Ladies European Tour (LET) tijdens de Pro-Am op zondag op de Hilversumsche Golfclub.

JEUGD EN GOLF

Om jonge mensen in de leeftijdsgroep van 6-16 jaar bij onze golfclub te betrekken zijn we in samenwerking met de golfpro's het afgelopen jaar bezig geweest met de basisschooljeugd en het komende jaar zetten we in op de jeugd tussen de 16 en 30 jaar. Gelukkig hebben we al een twintigtal leden. Sommigen daarvan gaan zelfs competitie spelen op de zondag. Daardoor kunnen we twee teams inschrijven. Voel je daar ook voor laat het ons weten! Je kunt contact opnemen via receptie@martensplek.nl of bellen naar 0528-331558.

Ook zijn er contacten met het middelbaar (beroeps)onderwijs. Afgelopen jaar kwamen al diverse scholen naar Golfbaan Martensplek om kennis te maken met de golfsport. Dat gaat komende jaar gewoon zo door. 

Verder willen we wat meer wedstrijdjes organiseren voor de jeugdleden. Op 28 december jl. was dat een glowing in the dark evenement.