NGF Voorjaarscompetitie 2024

In Nederland doen elk jaar ongeveer 17.500 golfers mee aan de NGF Competitie in het voorjaar. Iedereen met een handicap van 45,0 of lager kan meedoen in een team dat bestaat uit zes clubgenoten. De competitie, die traditioneel eind maart begint, is ingedeeld in drie categorieën (18, 27 of 36 holes) en verschillende klassen. Er wordt matchplay zonder handicap verrekening gespeeld in zowel single als greensome vorm. In elke categorie spelen de poulewinnaars om het landskampioenschap. De agenda, poule-indeling en (individuele) uitslagen zijn te vinden op golf.nl/ngf-competitie.

Op www.golf.nl is een speciale pagina aangemaakt waarop alle informatie te vinden is.

De NGF Competities: speeldata, reglementen en formulieren • Golf.nl

Dit jaar speelt GC Martensplek mee met de Voorjaarscompetitie met 6 herenteams en 2 damesteams. In de diverse poules zal er sportief en gezellig gestreden worden om de winst.

Door de veranderingen in de Voorjaarscompetitie, die dit jaar voor het eerst doorgevoerd worden, spelen bij ons alle teams 18-holes competitie. Voor het eerst is er dit jaar ook een heren 65+ poule, waar aan meegedaan wordt door een van de teams.

Onderstaand het overzicht van teams en thuisspeeldag.

De Voorjaarscompetitie ’24 wordt op zaterdag 11 mei ’24 afgesloten met een onderlinge en aangeklede wedstrijd op Martensplek. Alle competitiespelers en invallers worden hiervoor via de captains uitgenodigd en kunnen zich aanmelden via IntoGolf.

Ellen Mutsaerts

Competitiecoördinator GC Martensplek

E-mail e.mutsaerts@xs4all.nl