Houdt u voor een plezierige golfervaring, zowel voor uzelf als voor anderen, alstublieft rekening met de volgende regels die gelden bij Golfbaan Martensplek.

Local rules Golfbaan Martensplek

  1. Buiten de baan wordt aangegeven door middel van palen met een witte markering, al dan niet voorzien van gaas.
  2. Interne buiten de baan: De rechterkant van hole 7 wordt  aangegeven door middel van witte palen, deze palen worden beschouwd als out-of-bounds markeringen. Bij hole 8 moeten deze palen beschouwd worden als vaste obstakels.
  3. Afstandspaaltjes bevinden zich op 200, 150 en 100 meter van het midden van de green.
  4. Dropping zones worden aangegeven door een bord met de tekst “dropping zone”. Indien de bal in de (rode) hindernis van hole 1 (links of rechts), 2, 3, 7, 9, 10, 12, 13, 14 of 18 ligt of wanneer het bekend of praktisch zeker is, dat een bal die niet gevonden is daarin ligt en de bal heeft de grens van de waterhindernis het laatst gekruist op een punt tussen de rode palen met een witte kop, mag de speler handelen volgens regel 17.1; of als extra mogelijkheid met 1 strafslag de originele of een andere bal droppen in dropping zone. De dropping zone is een dropzone als bedoeld in regel 14-3.
  5. Vaste obstakels: Schelpenpaden zijn vaste obstakels; alle andere paden maken integraal deel uit van de baan.
  6. Ongemarkeerde greppels: Alle ongemarkeerde greppels worden behandeld als deel van het algemeen gebied en zijn geen hindernissen.
  7. Keien in bunker hole 18: De stapel keien in de bunker op hole 18 is een vast obstakel. Indien sprake is van een belemmering dan mag de speler deze ontwijken volgens regel 16.1c.

Overtreding plaatselijke regels 1 t/m 6:
Algemene straf (zie regel 1-3).

Tijdelijke local rules
Zie informatiebord bij de ingang van het clubhuis.

 

En ook voor… eventuele caddies zal enige aandacht voor de regels en etiquette het golfen veraangenamen. Ook namens hen: alvast bedankt!