Golflessen

Kennismaken met Golf

– Sportief en gezellig –

Als u wilt kennismaken met de golfsport om te kijken of dit iets voor u is dan kunt bent u bij Golf Club Martensplek aan het juiste adres. In samenwerking met onze Golf Pro Gerrald Komduur kunt u, geheel afgestemd op uw kunnen en kennen, gebruik maken van zijn gevarieerde lesaanbod.

Je zult er al snel achter komen dat golf een moeilijke sport is en niet te doen zonder golfles. De golfles op Martensplek wordt gegeven door een gediplomeerde Professional.

Baanpermissie / GVB

Wanneer je met golf begint mag je nog niet op de baan spelen. Je mag in de beginperiode gebruik maken van het hele oefenterrein met o.a. enkele oefenholes en afslagplaatsen, net als op de echte golfbaan! Maar na een tijdje golfles kun je je baanpermissie halen en mag je onder begeleiding van iemand van boven de 18 jaar de baan op en minimaal HCP 45. De gediplomeerde Professional geeft u de baanpermissie.
Daarna kun je je golfvaardigheidbewijs (GVB) halen. Dan mag je spelen op bijna alle banen in Nederland. Hiervoor zijn theorielessen en oefenexamens. Daarna kun je doorgaan met je golfles en een handicap halen en proberen die zo laag mogelijk te krijgen. Dit klinkt misschien allemaal erg ingewikkeld, maar tegen de tijd dat je zover bent weet je er alles van af!

Materiaal

‘Maar je moet (dure) clubs en ander (duur) materiaal kopen’ is daarna het verweer. Maar ook dat is niet helemaal waar. Want er zijn tijdens de golfles golfclubs in het clubhuis die je gewoon kunt lenen iedere keer dat je op de baan komt. Wanneer je na een poosje zegt “JA, golf is wat voor mij” kun je materiaal gaan kopen, en er zijn al goedkope beginner setjes verkrijgbaar in de golfshop.
Tot slot hopen we je te mogen verwelkomen als nieuw lid bij deze geweldige leuke golfclub!

In het keuzemenu kunt u de verschilde lesvormen terugvinden. Mocht u na het lezen nog vragen hebben of andere informatie wensen dan kunt u natuurlijk contact opnemen met een van onze dames van de receptie.