nieuwsbriefclubavond3“De golfer die zijn golf van gisteren blijft gedenken, verliest de hoop op goed golf de volgende morgen niet”. Daar sta je dan als golfer: staande in het heden, verbonden met het verleden en hoop op de toekomst.
(Vrij naar J.J.L.ten Kate, predikantdichter, 1819-1889).

Maar gelukkig, daar is ie weer… de Clubavond!! Lang naar uitgekeken, woensdag 5 april. Naar de banen 18:00 uur, afwisselend “nieuw”en “oud”, aanmelden vanaf 17:00 uur. Golfen in zijn puurste vorm. Stableford op zijn best. Lage handicappers, hoge handicappers, zelfs baan-permissiers, alles wordt gemengd, ook de geslachten. Ieder lid is welkom.

 Let op:Woensdag 5 en 12 april, Aanvang wedstrijd 17:45 uur, beiden Ring Oud!! 

Birdies, nearies, het blauwe boekje, golftechniek, etiquette vanzelfsprekend, respect voor de baan, pitchmarks, plaggen, Local Rules, alles komt aan bod. Wees niet bang als beginnend golfer, als u het even niet meer weet, wordt u geholpen door uw flightgenoten. Geen punt. Mix in optima forma.

Voor de beginners en nieuwkomers nog even. De Clubavondwedstrijd op woensdagavond gaat om het echie. Vanzelfsprekend hebben we ook respect voor de baan en de natuur. Pitchmarks (ook die van anderen), plaggen,…. U weet wel! Verder is het nog steeds zo dat een ingeleverde kaart van minimaal 19 Stableford punten beschouwd wordt als “qualifying” en dus ingevoerd in het NGF systeem.

nieuwsbriefclubavond1Help de wedstrijdcie een beetje. Spelerskaart goed en duidelijk invullen. Voor de nieuwkomers: voor speler en marker is er een kolom voor het noteren van de score. De kolom bestaat weer uit 3 kolommetjes. In de 1ste graag aantal slagen, in het 2e aantal score-punten en in het 3de graag voor begin wedstrijd in te vullen, verticale streepjes voor bij uw handicap behorende extra slagen. Please……!!

Iedere speler is vanzelfsprekend verantwoordelijk voor het netjes en goed invullen van het aantal slagen en de juiste handicap. De commissie is u dankbaar.

nieuwsbriefclubavond2Ieder jaar weer is de ervaring dat de clubavond de deelnemers die uitdaging en dat plezier biedt, welke men van golfen mag verwachten. En zit het even tegen, bijna niet te voorkomen in golf, dan brengt de evaluatie bespreking na afloop van de wedstrijd u er wel weer bovenop. Het knuffelgehalte is hoog op de clubavond. Geheid. Past ook wel bij de golfsport, het woord “sport” is nl. een heel oud Engels woord en betekent oorspronkelijk “minnegedartel” (Bron: Chris, leraar Engels bij Erasmus Verzekeringen te Rotterdam, vorige eeuw).

Neem de uitdaging aan de winnaar van vorig jaar Dolf Bloemink en de Birdie kampioenen Roelof Bijkerk, Geert Dikboom en Ronald van Kampen, ieder 2 birdies (moet kunnen!), van hun troon te stoten!

Maar het mooiste blijft natuurlijk toch altijd de gezelligheid en het napraten over die gemiste kans, waardeloos bunkershot en anders-nooit-gemiste-chip-voor-een-birdie. Bloopers zijn natuurlijk zeer welkom hier. Golfen, eenmaal begonnen, raak je er nooit over uitgepraat. De commissie kijkt in ieder geval naar u uit en verwacht weer een grote opkomst.

Dus, vanaf 5 april tot en met 6 september ieder woensdagavond CLUBAVOND. Bent u gewend om vooraf even in te slaan, komt u zich s.v.p. eerst aanmelden, anders wordt het zo stressen vlak voor 18:00 uur. Klein geld natuurlijk gepast bij de hand. Inschrijfgeld €2,50.

Wij zien u graag woensdag 5 april, vanaf 17:00 uur en een iets eerdere shotgun 17:45 uur.
Clubavond Commissie,

Wiebe Dijkstra, Henk Eefting, Ronald van Kampen, Jaap Kruitbos en Hans Kuitert