Nieuws. Greens prikken | Opgave NGF comp 2018 | Versl. Prinsjesdag | Versl. G'Oldies | Versl. Fitting Dag.

 

Newsheader
  Martensplek nieuwsbrief

Onderwerp:  Greens prikken | Opgave NGF comp 2018 | Versl. Prinsjesdag | Versl. G'Oldies | Versl. Fitting Dag.

Beste Bezoeker,

Greens prikken

Beste leden,

Vandaag wordt er gestart met het prikken van de greens. Gestart wordt bij hole 1-9. Hierdoor zal er telkens 1 vlag op wintergreen staan.Opgave NGF competitie voorjaar 2018

Het golfjaar 2017 is nog niet afgelopen, maar de voorbereidingen voor de NGF competitie 2018 zijn inmiddels gestart. De speeldata zijn bekend, de teams van GC Martensplek spelen hun wedstrijden vanaf 30 maart 2018. Een volledig overzicht van de speeldata vindt u op de website op de ledenpagina onder Wedstrijden en Competities. Daar staat ook een overzicht van de teams die in 2017 hebben meegedaan.

Vóór 17 oktober a.s. moet bij de NGF worden opgegeven met hoeveel teams GC Martensplek in 2018 wil deelnemen. De aanvoerders van de teams van 2017 is inmiddels gevraagd om op te geven of zij ook in 2018 weer meespelen. Als u een EGA handicap van maximaal 36 hebt, nog geen competitie speelt maar dat wel graag wil gaan doen in 2018, stuur mij dan zo spoedig mogelijk een e-mail. Geef daarbij aan op welke dag u bij voorkeur wilt spelen. U kunt dan worden ingedeeld bij een bestaand team, maar het is ook mogelijk dat er een nieuw team wordt samengesteld. U mag uiteraard ook zelf een team samenstellen en dat aanmelden. In de wandelgangen heb ik vernomen dat enkele dames op zondag zouden willen gaan spelen. Er is geen bestaand dames zondagteam, maar als er tenminste 6 speelsters beschikbaar zijn, kan dus een nieuw team worden gevormd.

Marius Breukink

NGF Competitiecoördinator
E-mail: mg.breukink@home.nl


Verslag Prinsjesdag

Het is dinsdag 22 aug. half negen ‘s avonds als de telefoon gaat, ja met Hilly de Weerd van de golfclub Martensplek, vind je het ook leuk om op Ladiesday Prinsjesdag mijn prins te zijn? Enigszins overrompeld met de vraag hield ik een slag om de arm en gaf aan dat als ik de volgende dag voor 12 uur niet had gereageerd ik als prins mee zou doen. Inmiddels is het woensdagmiddag  12.00 uur hetgeen betekende dat ik,  na wat schuiven in de agenda, mee zou doen en prins voor Hilly zou zijn. prins gerrie

Maar wie is nu Hilly de Weerd, velen ken ik van gezicht maar lang niet allen van naam. Vrijdag  daarna, is het mijn golfdag, samen met de NGF senioren lopen we 18 holes en we starten om half elf. Even daarvoor starten ook een aantal dames en zie daarbij is ook Hilly de Weerd. Alsof het zo zou moeten zijn  ontmoet ik haar fysiek op hole 5 alwaar wij kennis hebben gemaakt. Om de druk maar gelijk op te voeren legde zij op deze hole,  onder grote hilariteit van

koppel gerrie en hilly

 de andere golfvriendinnen,  de laatste hand aan een birdieWel, de sfeer is bepaald,  haar golfvriendinnen gaven aan dat ik nog maar eens even flink  moest  gaan oefenen!! De tweede ontmoeting  vond plaats op  het moment dat wij het terras passeerden naar hole 10. Een schelle op de vingers gemaakt fluitsignaal  attendeerde mij op de aanwezigheid van Hilly en haar vriendinnen, dag prinses zei ik dag prins zei  Hilly. Nu jullie begrijpen het al, een stoere op de vingers  fluitende  meid die ook nog  goed kan golfen, daar moest ik het dus mee doen.


Na wat informeren kwam ik er achter dat er ook  wel wat van je verwacht werd wat betreft  “oranje accenten”, een oranje hoed, een oranje broek of iets anders,  maar in ieder geval iets……….. Wat gegoogeld en zie daar vind ik het u nu bekende prinsenpak, echter het werd pas compleet toen  ik op Martensplek mijn prinses zag, een mooie hoed en een blauw jack prachtig, ik vond ons best een prachtig koppel. Nadat er foto’s van alle andere  koppels waren gemaakt en dat waren er best wel veel en wij de briefing hadden aangehoord zijn wij de baan in gegaan samen met onze flight genoten, Henny  Broers en Bert Smid, op naar hole 14. Op een wat vochtige,  zeg maar gewoon natte baan, kwamen wij aan op hole 18 alwaar mijn afslag geheel de mist in ging, gelukkig was Hilly de redder,  met een wel gemikte slag kwam zij op anderhalve meter van de hole terecht op de green en….tja met veel geluk,  heb ik hem toen uit geholed.  Een Birdie! Op naar de andere kant waar we soms met slechte slagen maar ook met mooie slagen de negen  holes hebben bedwongen. Nog vier te gaan 10-11-12-13. Aangekomen op hole 13 , de laatste, waar tevens  de longest geslagen moest worden. Heftig, zoals ik soms kan slaan, werd ik geïnstrueerd door Hilly, sla rustig, houd je kalm, volg de regels……enz. Wel, rustig was het niet, maar bij geluk sloeg ik de bal wel recht. Dat zou wel eens de longest kunnen zijn zei Bert kijkend naar de paaltjes op de baan, daar aangekomen bleek mijn bal exact op de plek van de longest te zijn beland (het voorste paaltje) enige discussie die ontstond over gelijk liggend of niet werd ontkracht door Henny, jongens ….deze longest is geslagen door een prinses!! De longest voor de prins  was  dus  gehaald  maar……. wat een prinses die verder slaat dan een prins,  proficiat zouden wij zeggen.

Op het terras aangekomen heerlijk in de zon gezeten en samen met mijn maatje en onze flightgenoten  genietend van een glaasje bier en een heerlijk wijntje zegt Hilly “we hadden toch nog wel veel punten”, niet wetend dat dit wel eens winnend zou kunnen zijn. U begrijpt het, volkomen verrast  waren wij de winnaars van deze zeer geslaagde prinsjes golfdag.
mooist gekleed gerrie
Het beste moest echter nog komen, Hilly en Gerrie waren tevens  het mooiste koppel , nou beter compliment kan men zich toch niet wensen.

Wij danken de dames die deze zeer geslaagde ladiesday prinsjesdag hebben georganiseerd, wat ons betreft verdienen zij een lintje.
 

Hilly en Gerrie 

klaarmaken prinsjesdag

P.s. de overige foto's staan op de site van GCM onder het kopje "club"Verslag G'Oldies uitje

Na een stormachtige woensdag hielden wij ons hart vast , wat zou het weer donderdag doen?? Dus ging iedereen op regen voorbereid de baan in. Onze flight bestond uit twee teams, te weten: Rob Oving/Jantinus Vredeveld en  Irma Bor/Aaldert Blokzijl. Wij zijn gestart op hole 17 voor de eerste 9 holes met droog weer. Onderweg wel een flinke bui gehad, maar gelukkig waren wij daartegen bestand, de paraplu van Aaldert wat minder, maar een kniesoor die daar op let. Het ging lekker, mede doordat Aaldert nog veel slagen meekreeg en we elkaar goed aanvulden. Dat is het voordeel van deze spelvorm…. Deze ronde sloten we af met een score van 24, waarna we met gezonde eetlust aan een voortreffelijke lunch begonnen in het clubhuis. Daarna op pad voor de tweede 9 holes, “veel doglegs hebben ze hier zeg, waar staat die vlag eigenlijk, oh daar “ Deze ronde speelden we wat minder goed, zal wel aan de uitgebreide lunch hebben gelegen!!. Maar met 11 punten uit deze ronde  en de 24 uit de eerste ronde kwamen we toch op een respectabele 35 punten. Na douchen ( waarbij een van de heren de dameskleedkamer instoof en verschrikt weer omdraaide) en omkleden aan de borrel met borrelhap. Het eerste drankje werd ons aangeboden door Dineke van der Wind vanwege het feit dat zij gaat verhuizen en ons gaat verlaten, erg jammer. Dineke, we wensen jou en Cora het allerbeste en hopen elkaar nog weer eens tegen te komen.

Daarna de prijsuitreiking: de neary werd gewonnen door Aaldert Blokzijl, de longest dames door Betsie Hollak  de longest heren door Albert Kip

En de dagwinnaars waren:

1e plaats   Irma Bor en Aaldert Blokzijl
2e plaats   Piet Martens en Gerrit Gruppen
3e plaats   Marinus Kuik en Jan Buining. 

Al met al een geslaagde dag en daarvoor willen we de commissie hartelijk danken.

<Aaldert Blokzijl en Irma Bor> Verslag Fitting Dag

Maandag 18 september jl. is onder gunstige weersomstandigheden de TaylorMade Fitting Dag op Golf Club Martensplek gehouden, georganiseerd door GOLF-X Steenwijk.

Deze dag stond onder leiding van Timo Schrijver van het Taylormade Demo Team Nederland en België en Meinard Lutterop van GOLF-X Steenwijk.

Vooraf hadden zich 8 personen ingeschreven voor een afspraak en tussendoor kwamen er ook nog andere belangstellenden een kijkje nemen. Een ieder kon alle clubs van TaylorMade testen en laten aanmeten d.m.v. het FlightScope Radar Systeem.

Al met al een zeer geslaagde dag! We hopen volgend jaar weer een Fitting Dag te mogen organiseren.

GOLF-X Steenwijk bedankt Golf Club Martensplek voor hun gastvrijheid! 
Golfclub Martensplek | Haarweg 22, 7936 TP Tiendeveen | Tel.: 0528 33 15 58 | Fax: 0528 33 14 77 | www.martensplek.nl
Powered by AcyMailing