Nieuws. Verslag GCH martensplek Open / Verslag Drentse Kampioenschappen / Korting kleding / 17/9 9 hls wedstr. & Indonesisch koken / Maand menu September / Verslag Westerbork OPEN 2017

 

Newsheader
  Martensplek nieuwsbrief

Onderwerp:  

Beste Bezoeker,

De nieuwe scorekaarten zijn beschikbaar en E-Golf4U is ingericht met de nieuwe SI.stroke index.

Verslag 9e editie Westerbork golfkampioenschap OPEN 2017

Wedstrijdverslag 9e editie Westerbork golfkampioenschap OPEN 2017

Op zaterdag 9 september werd alweer de 9e editie van het Westerbork golftoernooi gespeeld. Ooit opgezet als een golf dag waar de golfers van de diverse golfverenigingen en wonende in de oude gemeente Westerbork elkaar konden ontmoetten en strijden om de titel wie zich de beste golfer van de oude gemeente Westerbork mocht noemen. Na de editie van vorig jaar, met geweldig golfweer, werd de organisatie dit jaar voor het blok gezet met een weersverwachting die er niet om loog. Regen, regen en nog eens regen.   Zelfs op de wedstrijddag was er nog sterke twijfel. Gezien alle organisatorische voorbereidingen heeft de organisatie toch gemeend om deze wedstrijd niet af te gelasten. En wat achteraf bleek een terechte keuze. De start werd een half uur uitgesteld en vanaf 10 uur konden de spelers in een shotgun start een begin maken met het spelen van 18 holes. Gezien de terreinomstandigheid werd er een dubbele ronde op de “nieuwe” negen gespeeld.

De  2 regenbuitjes tijdens de wedstrijd hadden geen invloed op de sfeer. Iedere flight had het reuze gezellig. Gezien het feit dat de baan nog niet alle water had verwerkt was de score van de eerste 9 holes niet geweldig. De meeste spelers konden in de 2e lus betere scores op de scorekaart noteren. 

De strijd om de eerste plaats was in beide categorieën spannend. Uiteindelijk bleken zowel Jan Weits  (categorie hcp 0-24) als Marten Mulder (categorie hcp 24-36) de laatste negen holes beter te hebben gespeeld dan Marcel Bos (categorie hcp 0 – 24) en Mark de Rouw (handicap 24-36).

De uiteindelijke uitslag van deze 9e editie was als volgt:

    Categorie 0 - 24 Categorie 24 - 36
Neary heren Eten bij de Warrel Jan Weits Rick Kosse
Neary dames Pakket DA-drogist Niet geslagen Niet geslagen
Longest heren Kledingbon Jan Weber Luc ter Heide (sponsor) Thijs de Jong
Longest dames Bon Marielle kapsalon Betty Fennema (de Gelpenberg)
       
3e prijs Kado Hilbrands Bon Eising 2 wielers Tiens Dilling 30 ptn Jan Boerema 29 ptn
2e prijs Bon golfstore  Sporthaantje en golfbeeldje Hilbrands Marcel Bos 31 ptn Mark de Rouw 33 ptn
1e prijs Bon golfstore  Sporthaantje en golfbeeldje Hilbrands Jan Weits 31 ptn Marten Mulder 33 ptn

 

De bloemen werden gesponsord door Vrieling Regiobank terwijl de golfballen werden aangeboden door kliniek dokter Don en autobedrijf Strijker. De scorekaarten, die er zeer gelikt uit zien, werden gesponsord door Multicopy Hoogeveen.

westerbork

Na afloop van de wedstrijd en een heerlijke douche kon een ieder genieten van een lekker buffet gepresenteerd door Grand café Martensplek..

Minpuntje voor de organisatie was de “geringe” deelname. In voorgaande edities konden steeds tussen de 40 en 50 deelnemers worden begroet. Deze keer bleef de teller steken op 33 aanmeldingen waar er uiteindelijk 29 hebben deelgenomen. Deze teruggang past in het algemene beeld van golfwedstrijden op de club. Dit minpuntje betekent niet dat de organisatie de handdoek in de ring gooit. In 2018 wordt de 10e editie, ons lustrum, georganiseerd. De organisatie gaat er vanuit dat er dan weer een groot aantal golfers mee doet aan de gezelligste wedstrijd van het jaar.

Alle deelnemers dank en de prijswinnaars van harte gefeliciteerd.Verslag: Drentse kampioenschappen

Jan Schepers van Golfclub Martensplek kampioen van Drenthe.

Zondag 27 augustus werd op de Golfclub Martensplek gestreden om het Drents Kampioenschap. Op de mooie baan en op deze mooie dag werd uiteindelijk als winnaar gehuldigd Jan Schepers van GC Martensplek. De 2e en 3e prijs gingen naar resp. Peter Lourens van GC Exloo en Jan van Burg van GC De Drentsche Assen.2017-08-27_drents_kamp_P1080377.JPG

Verslag: Grand Café Hotel Martensplek OPEN

Wedstrijdverslag 1e editie Grand café Martensplek OPEN 2017

Onder werkelijk schitterende weersomstandigheden werd zondag 3 september j.l. de eerste editie van het Grand-café Martensplek OPEN gespeeld. Aan de eerste editie deden 33 spelers mee van wie 11 van buiten de eigen vereniging. De eerste flights starten om 10.00 uur op zowel hole 1 als 10. De greenkeepers hadden er voor gezorgd dat de greens gemaaid waren en dat de fairways er prima bij lagen. Alle reden voor de deelnemers om goed te scoren. Dat scoren viel uiteindelijk enigszins tegen.

Na 9 holes was een “pit-stop” in gelast en stond Theo klaar met een overheerlijk broodje hamburger en een flesje drinken. Voldoende om de 2e negen holes aan te vangen.

De uiteindelijke uitslag van deze 1e editie was als volgt:

Neary 2 heerlijke Hollandse  kazen Betsie Holak Barend Jansen
Longest Lunchbon voor 2 personen bij Grand-café Martensplek Grietje Bussenmaker Luc ter Heide
       
3e prijs Fles Magnum Finca Estacada a 60 euro Grietje Bussenmaker (29 punten) Karst Breeuwsma (31 punten)
2e prijs Body scan twv 100 euro Betsie Holak (31 punten) Luuk Eeltjes (35 punten)
1e prijs Reischeque twv 200 euro Moniek de Groot (32 punten) Barend Jansen (35 punten)

Bijzonder was de eagle die Luuk Eeltjes op hole 1 sloeg.


Na afloop van de wedstrijd en een heerlijke douche kon een ieder genieten van een lekkere BBQ met als afsluiting een prima dessert.

Al met al mogen we vaststellen dat deze eerste editie van het Grand-café Martensplek OPEN een bijzonder geslaagd evenement was die zeker in 2018 een vervolg krijgt en waar wij hopen dat de aantal deelnemers volgend jaar minimaal verdubbeld is. Aan Roelien, Theo en de wedstrijdcommissie zal het niet liggenZondag, 17 september 9 holes wedstrijd & Indonesisch koken

Beste leden,

Zondag 17 september a.s. staat Golf & Culinair op de agenda. U kunt zich nog inschrijven via E-golf4u.nl voor de 9 holes wedstrijd (aanvang westrijd 13.00 uur) met als afsluiting heerlijk genieten van een hapje en een drankje terwijl u swingt op de klanken van Dixieland & Jazz.

PS Reserveren voor Humphrey’s rijsttafel (€ 12,50 p.p.) is gewenst en kan nog tot donderdag a.s. 12.00 uur!!!! Ons mailadres is info@hotelmartensplek.nl.

 Maand menu Grand Cafe - Hotel september

Ons maandmenu voor september 2017 is:

Mixed Grill, geserveerd met een frisse salade, krokant gebakken friet en diverse sausjes.Korting op kleding BackTee

Vanaf dinsdag 12 september aanstaande geldt een korting van 40% op alle kleding van BACKTEE 
Golfclub Martensplek | Haarweg 22, 7936 TP Tiendeveen | Tel.: 0528 33 15 58 | Fax: 0528 33 14 77 | www.martensplek.nl
Powered by AcyMailing