Nieuws. Fitting day TaylorMade | Mosselen | Beat de Pro | verslag golf 4 daagse

 

Newsheader
  Martensplek nieuwsbrief

Onderwerp:  Fitting day TaylorMade | Mosselen | Beat de Pro | verslag golf 4 daagse

Beste Bezoeker,


Mosselen

Verse mosselen, ze zijn er weer!

€ 16,50 per persoon.

(reserveren is gewenst)Beat the Pro!!

  
Wie gaat op 12 augustus mee de uitdaging aan en proberen onze pro Gerrald Komduur te verslaan?

Vanaf 11.00 uur start de 18 holes wedstrijd op hole 1, waarbij men het in de vorm van Vossenjacht tegen de pro opneemt.  Degenen, die 9 holes willen spelen kunnen  aansluiten op hole 10. (Dit zal waarschijnlijk vanaf 14.00 uur zijn, maar is afhankelijk van het aantal  18 holes deelnemers).

Prijzen worden beschikbaar gesteld door de pro.

Na afloop (circa 17.00-17.30 uur) is er een BBQ verzorgd door Grand Café Martensplek. Natuurlijk kan men ook zonder deelname aan de wedstrijd naar de BBQ komen en zijn partners welkom.        

Deelname wedstrijd:  € 2,-- , deelname BBQ:  € 19,50 en deelname beiden: € 21,50

Aanmelden kan via e-golf4u (ook s.v.p. ‘Horeca’ aanvinken bij deelname barbecue) of de receptie en voor uitsluitend de barbecue ook in het restaurant.

De inschrijving sluit 9 augustus om 12.00 uur.

UITLEG VOSSENJACHT:                                                                                              

 De wedstrijdvorm 'Vossenjacht' is een vorm van strokeplay. De 'vos' speelt in de eerste flight en bepaalt met zijn spel wat de score is waartegen     wordt gespeeld. Deze score vinden de deelnemers op de teebox van de volgende hole. Door deze spelvorm kan de par van de baan veranderen en weet je als je de hole speelt      de vastgestelde score dus nog niet en kan deze heel verrassend zijn. De puntentelling kan op verschillende manieren gebeuren.  Gerrald heeft ervoor gekozen  dit in matchplay te doen. Dus gelijk aan zijn score is 0, beter is een + en slechter is een -. De volledige handicap wordt verrekend.                                                           ‘

Voorbeeld: Hole 1 is een par 5. Stel Gerrald speelt ‘m in 4 slagen, dan wordt het een par 4 hole. Speel je deze hole zelf met 5 slagen en je krijgt 1 slag mee, dan wordt dat dus ook 4 en noteer je een rondje op de scorekaart. Speel je ‘m in 6 slagen dan heb je een minnetje en sla je een birdie dan heb je een plusje.

Ter controle voor de wedstrijdleiding heeft deze bepaald dat op de scorekaart zowel de bruto als netto score genoteerd moet worden en de plusjes, minnetjes en rondjes.

Verslag Golf 4 Daagse

De golf vierdaagse

Mooi fenomeen zo’n vierdaags evenement !
Half Nederland naar het zuiden voor de Nijmeegse en wij op Martensplek 4 dagen golfen.
Mijn verwachting is een enorm deelnemersveld van alle leden die zich, voor maar €2,= per dag willen meten met elkaar. Het aantal vooropgave was niet hoopvol en de commissie verdient dus een dikke pluim dat ze de wedstrijd toch wilden laten doorgaan. We maken er een inloop wedstrijd van en hopen op het beste. Als buienradar goed weer voorspelt zullen er natuurlijk enthousiaste golfers verschijnen en wordt het alle avonden gezellig !

En gezellig was het. Dinsdag slaan we af met tien deelnemers, niet echt veel, maar wel een gemêleerd gezelschap, waar zelfs één van onze topspelers, Joris, van de partij is.
Woensdag prima avond met goed weer, opnieuw een geweldige baan en concurrentie van “de clubavond”
Donderdag lopen we, zoals buienradar voorspelt mooi tussen de buien door en moet het opnieuw lukken. Nou een uitdaging was het ! 30 mm water in zeer korte tijd. De laatste 3 holes staan onder water en uitholen kost gegarandeerd het dubbele aantal slagen.
Saamhorigheid en natuurlijk een mooi verhaal dat wij als deelnemers tot in lengte van dagen met ons meedragen. De dag dat je wist dat hij zou komen was aangebroken………….de vierde dag, gedragen worden door de vele joelende toeschouwers, het binnenkomen in het clubhuis, Gladiolen, medailles.

Niet alle wensen kwamen uit, maar ik heb weer nieuwe “mensen” leren kennen, mogen lopen met voor mij nieuwe, mooie contacten en 4 avonden genoten van onze sport.
Uiteindelijk lopen 6 mensen alle vier de avonden uit. Bedankt Ellen, Gertha, Paul, Thijs en Jaap,
het was mij een waar genoegen en speciale dank gaat uit naar Pauline die ons echt met Gladiolen binnenhaalde.  Direct de 2018 variant maar uitschrijven !

De Gladiolen en de bal, waarmee ik op dag één afsloeg en op dag vier binnenkwam.
Met sportieve groet, Marcel Bos 
Golfclub Martensplek | Haarweg 22, 7936 TP Tiendeveen | Tel.: 0528 33 15 58 | Fax: 0528 33 14 77 | www.martensplek.nl
Powered by AcyMailing